Pohybový senzor (PIR)

Pohybový senzor (PIR)

Pohybové čidlo neboli PIR díky zaznamenanému pohybu (případně zvuku u pohybových senzorů se zvukovou detekcí) spíná různá zařízení. Nejčastější využití  PIR čidla je pro zapnutí světla. Například u vchodových dveří, kdy PIR čidlo zaznamená pohyb a rozsvítí světlo. Po chvíli se světlo samo vypne. Je samozřejmě možné nastavit možnost spínání pouze pokud není venku přirozené osvětlení nebo nastavit délku sepnutí. Důležitým faktorem při výběru čidla je úhel, který se má snímat. Většinou je možné PIR čidlo natáčet na požadovaný snímaný prostor.

Pohybový senzor (PIR) – místo vypínače IR20

Dvouvodičové provedení pohybového čidla umožňuje jeho zapojení na místo jakéhokoli vypínače bez nutnosti natahovat třetí vodič. Pohybové čidlo IR20 je určeno pro spínání ohmické zátěže (žárovky) v obytných prostorách  (chodby, haly). Instaluje se místo stávajícího vypínače. Lze osadit i do mělkých elektroinstalačních krabic. Nastavení času sepnutí, blokování okolním osvětlením (nastavitelné) a přepínač pro trvalé sepnutí (např. při úklidu) jsou samozřejmostí. Velmi pěkné provedení. Toto čidlo není vhodné pro spínání zářivek. Čidlo ke své funkci nepotřebuje vodič N. Jednoduchá instalace!

Technické parametry najdete pod popisem zboží: Pohybový senzor (PIR) – místo vypínače IR20.

Pohybový spínač osvětlení s PIR a zvukovou detekcí

Podobně jako předchozí produkt umoňuje dvouvodičové provedení infraspínače jeho zapojení na místo jakéhokoli vypínače bez nutnosti natahovat třetí vodič. Navíc je možno aktivovat ojedinělý systém zvukové detekce. Přístroj v tom případě spíná jak při detekci pohybu, tak při detekci zvuku. Vhodné např. do dětského pokoje- pláčem dítěte se čidlo aktivuje a rozsvítí. Též vhodné do míst, kde s ohledem na členitost prostoru není detekce osob pouhým infraspínačem dokonalá, přístroj rozsvítí např. při zabouchnutí dveří apod.

Přepínač instalovaný přímo na infraspínači Vám dává možnost přístroj vypnout, trvale zapnout, aktivovat infraspínač či zvukovou detekci.

Velice jednoduchá montáž, svým provedením je určen pro montáž do standartních elektroinstalačních krabic na místo původního vypínače.

Technické parametry:

Detekční úhel (úhel záběru): 160 stupňů.

Dosah (dle konkrétních podmínek v místě montáže): cca 12m.

Spínaná zátěž : 40W – 500W žárovky nebo jiná odporová zátěž, není určen pro spínání zářivek, relé a jiné indukční zátěže.

Doba do vypnutí po opuštění prostoru: plynule nastavitelná.

Uroveň osvětlení pod kterou přístroj spíná: plynule nastavitelná.

Uroveň intenzity zvuku nutná k aktivaci přístroje: plynule nastavitelná.

Další zboží z této kategorie najdete na našem e-shopu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *