Adventní kalendáře: Od čokolády po technické zázraky

Adventní kalendáře mají v české tradici své pevné místo. První doložený adventní kalendář pochází z roku 1851. Většině z nás se při jejich zmínce vybaví malé okénka s čokoládovými překvapeními, která nás každý den až do Štědrého dne provází sladkým odpočítáváním. V posledních letech však začíná být mnohem populárnější nový přístup k adventnímu odpočítávání. Vzdělávací adventní kalendáře. Slepé konzumování kalorií z čokolády nevalné kvality, které se skrývá za okénky s kýčovitými výjevy už nikoho nebaví. Nyní přichází technické adventní kalendáře.

hazet santa tools adventni kalendar
Adventní kalendář se značkovým nářadím Hazet – nabízíme zde.

Moderní technické adventní kalendáře přinášejí každý den novou výzvu a možnost naučit se něco nového. Od stavění miniatur elektronických obvodů, přes sestavování modelů vozidel až po konstrukci funkčních robotů – tyto kalendáře proměňují každodenní očekávání v edukativní a zábavnou hru.

Jedinečnost těchto kalendářů spočívá v tom, že neslouží jen jako odpočítávání do Vánoc, ale přinášejí dětem a dospělým příležitost každý den něco vytvářet, experimentovat a rozšiřovat své technické dovednosti. A co je nejlepší? Na konci adventu nezůstane jen vzpomínka na sladkou chuť čokolády a kila navíc, ale hmatatelný výtvor, který je výsledkem trpělivosti a učení.

V České republice tento trend zatím není tak známý, ale s rostoucím zájmem o STEM (vědu, technologie, inženýrství a matematiku) a DIY (udělej si sám) projekty se technické adventní kalendáře stávají stále populárnějšími. Toto je ideální příležitost pro rodiče a vychovatele, kteří chtějí spojit vánoční kouzlo s praktickým vzděláváním a rodinnou zábavou.

V nabídce našeho elektronického obchodu naleznete kategorii s adventní kalendáře. Čokoládové verze u nás ale nehledejte. A jaké kalendáře jsou letos nejpopulárnější?

Oživte sváteční oblohu vlastnoručně sestavenou RC helikoptérou!

Helikoptéra - adventní kalendář
Helikoptéra – během 24 dní sestavíte funkční helikoptéru na dálkové ovládání – tento kalendář nabízíme zde.

Tento adventní čas přináší novou vzrušující výzvu pro malé konstruktéry a nadšence do RC modelů – sestavte si svou vlastní dálkově ovládanou helikoptéru během 24 dní! Tento jedinečný adventní kalendář je perfektní pro děti od 10 let, které si rády hrají a současně se učí. (RC – radio controlled – označuje modely na dálkové ovládání).

Výzva, která obohatí každý vánoční den:

  • Téma adventního kalendáře: RC helikoptéra
  • Věkové kategorie: od 10 let
  • Kategorie produktu: Adventní kalendář

Obsah dodávky zahrnuje:

  • 1x stavebnici RC helikoptéry
  • 1x 3 kanálový vysílač pro dálkové ovládání
  • 1x sada vyměnitelných krytek a rotorových listů
  • 1x USB nabíječka pro snadné dobíjení
  • 1x šroubovák pro sestavení

Výhody:

  • Poháněno bateriemi typu „AA“
  • Nabíjení pomocí USB nabíječky pro snadnou obsluhu
  • LED osvětlení pro zvýšenou viditelnost

Každý den až do Štědrého dne přináší tento kalendář nový dílek k sestavení, a tak postupně vzniká plně funkční RC helikoptéra. Barevné díly znamenají, že není potřeba malování ani lepení, což umožňuje dětem soustředit se plně na sestavování a techniku.

Kde nakoupit?

Tento adventní kalendář koupíte zde.

Coca-Cola Truck se mění v 3D puzzle – Vánoční kouzlo v každém dílku

coca cola santa claus truck adventni kalendar
Sestavte si Santův truck za 24 dní – koupíte zde.

Vánoce jsou časem radosti, světel a samozřejmě, ikonických Coca-Cola Trucků. Tento rok přináší Coca-Cola jedinečný adventní kalendář, který oslavuje tuto klasiku – 3D puzzle Coca-Cola Truck ve vánoční edici. Tento kalendář je perfektním dárkem pro malé i velké, kteří milují Vánoce a všechny radosti, které s sebou přinášejí.

Zábavné sestavování pro celou rodinu:

  • Téma adventního kalendáře: Stavebnice
  • Věkové kategorie: od 12 let
  • Kategorie produktu: Adventní kalendář

Obsah dodávky zahrnuje:

  • 3D puzzle Coca-Cola Christmas Truck
  • Diorama ve vánočním prostředí pro dokonalou vánoční atmosféru

Každý den až do Štědrého dne si mohou fanoušci Coca-Coly otevřít okénko svého adventního kalendáře a přidat další dílek k sestavení ikonického Coca-Cola Trucku. Výsledkem je nejen krásný 3D model, ale také vánoční diorama, které přinese do vašeho domova tu pravou sváteční atmosféru.

Coca-Cola Truck 3D puzzle je výzvou, která spojuje rodinu a přátelé při společném sestavování. Výsledný model je nejen hrdým vánočním ozdobením, ale také dokonalým připomenutím nezapomenutelných chvil strávených společně.

Kde koupit?

Tento adventní kalendář k sestavení naleznete zde.

Objevte techniku hravě s adventním kalendářem Hydraulický bagr od Revell Engineers

bagr k sestaveni adventni kalendar
Funkční bagřík sestavený během adventu – sen každého kluka – koupíte zde.

Přichází čas adventu, a s ním i doba, kdy se mohou děti i dospělí těšit na každodenní překvapení z adventního kalendáře. Společnost Revell Engineers přichází na trh s adventním kalendářem, který je něčím víc než jen sladkostmi – je to interaktivní zážitek plný učení a zábavy pro mladé inženýry ve věku 8-12 let.

S 130 díly k sestavení během adventu si děti mohou každý den spojit malou sestavu, která se nakonec promění ve plně funkční hydraulický bagr. Tento kalendář je nejen o sestavování, ale také o poznání, jak lze hydrauliku využít k pohánění stroje. Přilijte vodu do hadiček a sledujte, jak se rameno a lopata bagru pohybují ve třech směrech, a to vše díky mechanickému řetězovému pohonu a výkyvné nástavbě.

Tento kalendář přináší skutečnou praktickou zkušenost s technologií:

  • Téma adventního kalendáře: Technologie
  • Provedení: Hydraulický bagr
  • Věkové kategorie: od 8 let
  • Kategorie produktu: Adventní kalendář

Obsah dodávky zahrnuje:

  • Stavebnici modelu z plastu pro zastrčení a šrouby
  • Nálepky, šroubovák a boční štípací kleště
  • Hadičky pro hydraulický systém

Každý kus kalendáře je navržen tak, aby poskytoval nejen zábavu, ale i vzdělávací hodnotu. S návodem krok za krokem se chlapci a dívky naučí, jak funguje hydraulika, a zároveň si sestavením vlastního modelu bagru rozvíjí manuální dovednosti.

Hydraulický bagr od Revell Engineers je výjimečným dárkem pro malé budoucí inženýry, který jim umožní zažít kouzlo techniky a mechaniky. Produkt je nyní dostupný u vybraných prodejců a online.

Kde koupit?

Hydraulický bagr v podobě adventního kalendáře k sestavení naleznete zde.

Unikátní Adventní Kalendář od METABO – Vánoční radost pro každého kutila!

metabo-adventni kalendat
Sada s překvapením pro kutily na každý den adventu od Metabo – koupíte zde.

A na závěr zde máme specialitu, která potěší všechny kutily bez ohledu na věk.

Sváteční sezóna přináší mnoho důvodů k oslavám, a společnost METABO přidává ještě jeden – speciálně navržený adventní kalendář pro všechny nadšence do nářadí a kutily. Tento jedinečný kalendář je více než jen vánoční dekorace; je to pokladnice 31 vysoce kvalitních, praktických nástrojů, které uspokojí každou potřebu v domácnosti i dílně.

Každý den až do Vánoc bude jako malé Vánoce, když otevřete další okénko kalendáře a objevíte jeden z 31 nástrojů, pečlivě umístěných v praktickém plastovém boxu. Od šroubováků a bitů po nástrčné klíče a ráčny – tento adventní kalendář zahrnuje vše potřebné pro každodenní úkoly i ty nejnáročnější projekty.

Obsah dodávky je takto rozmanitý:

  • Bity s délkou 25 mm (13 ks) a 75 mm (9 ks) včetně typů PH, PZ, SL, H a T
  • Nástrčné klíče o průměrech 6, 7, 8, 10, 13 mm
  • Praktické prodloužení a ráčna pro složitější úkoly
  • Držák bitů 60 mm a T-rukojeť pro pohodlnou práci

Výrobky METABO jsou známé svou vysokou kvalitou a odolností, a tento adventní kalendář není výjimkou. Je to ideální dárek pro každého kutila nebo DIY nadšence, který ocení hodnotu dobrého nářadí.

Nečekejte na Vánoce, aby jste si otevřeli dárek! S adventním kalendářem od METABO můžete zažít radost z rozbalení malého dárku každý den až do Vánoc.

Kde koupit?

Adventní kalendář Metabo nabízíme zde.

Zvonková deska s různým počtem tlačítek

Zvonková deska je to první, čeho se návštěvník dotkne předtím, než mu otevřete dveře Vašeho domu nebo kanceláře. Vyplatí se určitě vybrat pěkný kousek z naší nabídky, který Vám bude dlouho sloužit. Dnes se podíváme na pár dobrých kousků v nabídce našeho eshopu. Určitě nechcete ohyzdná a šedivá bakelitová tlačítka z dávných dob. Hezké varianty zvonkových tabel s prověřenou konstrukcí naleznete u nás. Máme varianty od několika výrobců v různém barevném provedení. Snažíme se nejoblíbenější typy držet skladem tak, aby jste je měli doma do 2 dnů.

V první řadě je potřeba si ujasnit, kolik tlačítek potřebujete na desce mít. Vyrábí se s jedním tlačítkem ale i s desítkami tlačítek pro velké panelové domy.

Pěkné zvonkové desky značky německého výrobce ME jsou vyrobeny z kartáčovaného hliníku a v základní řadě se vyrábějí s jedním až třemi tlačítky. Jak vypadá uvnitř i zvenku se můžete přesvědčit na následujících fotografiích. Pro dlouhou životnost jsou mikrospínače pod hmatníky zdvojeny a celek je vybaven těsněním i odtokovým otvorem pro případný kondenzát uvnitř skříňky.

Zvonková deska

Zvonková deska

Zvonková deska

Zvonková deska

Zvonková deska

Zvonková deska

Deska s 1 tlačítkem – výrobce me – klikněte zde

Zvonkové tablo je vyrobeno z kartáčovaného hliníku a je vybaveno průhledným tlačítkem, pod jehož kryt se dá napsat jméno obyvatele. Připojení se provádí pomocí šroubových svorek. Tlačítko má krytí IP44, znamená to tedy, že ho můžete namontovat ven pod přesah střechy. K podkladu se přišroubuje pomocí přibalených šroubů a hmoždinek. Gumová průchodka pro kabel zajistí kvalitní a dlouhodobé těsnění proti vodě i drobnému hmyzu.

Stejně provedené jsou i zvonkové desky se dvěma nebo třemi tlačítky stejného výrobce.

Varianta se 2 tlačítky – klikněte zde

Varianta se 3 tlačítky – klikněte zde

U nás naleznete i řadu dalších zvonkových desek, například pod následujícím odkazem. Včetně podsvícených nebo s větším počtem tlačítek.

Další zvonkové desky v nabídce puhy.cz – klikněte zde

Tlačítko  – wikipedie

Redukce – adaptér ze SCHUKO na českou zásuvku

Máte přístroj s německou vidlicí? Potřebujete redukce schuko na českou zásuvku / adaptér na německou zásuvku? Na českém trhu se stále objevují výrobky určené pro trh v západní Evropě, které mají síťové vidlice bez otvoru pro kolík českých zásuvek. Může to být nemilé překvapení, když takouvou vidlici potřebujete zasunout do české zásuvky. Díky našemu adaptéru mezi českou zásuvkou a standardní evropskou SCHUKO vidlicí můžete bez problémů používat tyto přístroje i v České republice. Tento adaptér koupíte v našem eshopu puhy.cz zde.

adaptér na německou zásuvku

Adaptér mezi českou a německou zásuvkou

Prosím kupte si naši kvalitní redukci a nedělejte to takto, mohlo by Vás to stát život:

Takto prosím přístroje nepřipojujte.

Takto prosím přístroje nepřipojujte.

Aby jste nemuseli do každé země vozit zvláštní cestovní redukci, máme pro Vás tip. Můžete si u nás zakoupit univerzální adaptér navíc i s USB nabíječkou do většiny zemí světa. Kompaktní a všestranný adaptér World MUV USB od renomované společnosti SKROSS umožňuje bezpečné připojení všech neuzemněných přístrojů s 2-pólovou zástrčkou ve více než 220 zemích celého světa. Současně lze přes výkonnou integrovanou USB nabíječku nabíjet až dvě USB zařízení. Líbí se Vám? Máme ho skladem. Díky nastavitelným výsuvným konektorům lze přizpůsobit do zásuvek po celém světě.

S tímto adaptérem si vystačíte po celém světě.

Univerzální adaptér pro zásuvky celého světa

A jak je to americkými přístroji, které chcete používat v ČR? Když si dovezete přístroj z USA, nestačí už jen redukce / adaptér, ale je potřeba převodník napětí na tam v síti obvyklých 110V. Nezoufejte, převodník – měnič pro většinu přístrojů z 230V na 110V není drahá záležitost a naleznete ho zde. Je potřeba ho správně dimenzovat, vybrat podle příkonu připojovaného přístroje. V naší široké nabídce si jistě vyberete ten správný měnič.

Zajímavé odkazy o zásuvkách celého světa

Univerzální držák mobilu s klipem a přísavkou

Do našeho sortimentu jsme zařadili praktický držák telefonu. Umístit ho můžete pomocí klipu na stůl. Nemusíte se bát, tak akorát silná pružina se postará o bezpečnost Vašeho telefonu. Nepustí ho, ani nerozmáčkne, další klips je připraven udržet celý držák i s ohebným husím krkem na hraně stolu, nebo kdekoliv jinde. Držák mobilu s klipem objednávejte u nás na Půhy.cz pod tímto odkazem.

Kromě tohoto držáku máme i celou řadu dalších vychytávek a specialit. I další doplňky pro mobilní telefony nebo tablety. Co třeba vodotěsný držák mobilu na kolo ?

Sada čisticích koncentrátů Emag, k použití v dílně, 3 x 100 ml

Sada čistících koncentrátů k profesionálnímu použití. EM-303 odstraňuje přebytečnou pryskyřici z integrovaných plošných spojů. EM-404 odstraňuje zbytky minerálních usazenin, mastnotu a rez. EM-300 posiluje čistící proces v čistící ultrazvukové vaně.

[supsystic-gallery id=’213′ position=’center‘]

GSM ovládání – miniaturní verze

Tento miniaturní GSM modul je i přes limitované rozměry vybaven vším potřebným. Disponuje dvěma digitálními vstupy a zároveň dvěma tranzistorovými výstupy. Navíc ještě nabízí analogový vstup a dva vstupy pro měření teploty. Změna nastavení je možná v počítači (Windows XP ař 10) či pomocí SMS.

[supsystic-gallery id=’212′ position=’center‘]

Odpuzovač hlodavců – myšoplaš s vypínačem III.generace

Tento odpuzovač hlodavců je po úpravách zvyšujících účinnost vyroben již ve třetí generaci. Odpuzuje zejména myši, kuny, krtky a jiné hlodavce. Je vhodný do vnitřních prostor a dokáže ochránit až prostor o rozloze 100m2.

[supsystic-gallery id=’211′ position=’center‘]

Stropní světlo s PIR čidlem, 230V/2x25W

Stropní svítidlo s pohybovým čidlem (PIR senzorem). Detekční úhel je 120% a doba svitu je nastavitelná mezi 10sec až 4min. Nastavitelná je také citlivost a to 3-2000LUX. Ochranné krytí je IP20.

[supsystic-gallery id=’210′ position=’center‘]

Santa Claus akrylová LED postavička Konstsmide 6172-203, barevná

Vánoční dekorace od výrobce Konstsmide ve tvaru Santa Clause barevně svítí díky LED osvětlení. Velkou výhodou je neobyčejná délka napájecího kabelu 5m, nebudete tedy potřebovat nevzhlednou prodlužovačku. Je vyroben z akrylu.

[supsystic-gallery id=’209′ position=’center‘]

Bezdrátová couvací kamera se 7″ LCD monitorem a nočním viděním

Naše nejoblíbenější couvací kamera. Pracuje bezdrátově, stačí připojit kameru a monitor k napájení. Skvělý 7″ displej poskytuje dokonalý přehled o snímaném prostoru v reálném čase. Kamera je vodotěsná a odolná vůči povětrnostním podmínkám. Je vybavena nočním viděním.

[supsystic-gallery id=’208′ position=’center‘]