Technická podpora: Dálkové ovládání přímotopů na chalupě

Další z dotazů který přišel na náš email se týká vytápění chalupy před příjezdem pomocí přímotopů nebo elektrického topení – chci ovládat přímotop z mobilu na dálku.

Dobrý den,

chtěl bych na chalupě umístit dva, tři elektrické přímotopy, radiátory (v budoucnu možno další dva). Rád bych, aby se mohla teplota v místnostech nastavovat via mobilní telefon.

Jaké přímotopy mi doporučujete koupit (běžné, akumulační, s radiovým čidlem…)? Jedná se o vytápění dvou průchodem spojených místností o rozměrech 10 a 14 m2. Chalupa je kamenná a rychle prochládá. Máme představu temperovat na 12 resp. 5 oC a před příjezdem postupně zvyšovat teplotu, aby nedocházelo k tvorbě rosného bodu – potom už topit v kamnech.
Otázkou je jestli by neměli být na nožičkách, aby se před odjezdem mohly umístit doprostřed místnosti. V chalupě také může být trochu vlhčí vzduch.

Můžete mi nabídnout řešení (i s cenou).

Děkuji a přeji pěkný den,

Aleš

Dobrý den,

doporučil bych běžné přímotopy. Zde je výhoda rychlého náběhu a vysoušení vzduchu.

Ohledně GSM ovládání bych doporučoval tento termostat:
Pro tento termostat budete potřebovat ještě stykač do rozvaděče, můžete použít například tento typ:
Pokud chcete vyzkoušet řešení například pouze v jedné místnosti, můžete použít tutu GSM zásuvku místo GSM termostatu a stykače:
Více než jeden přímotop ale touto zásuvkou nedoporučuji spínat, aby nedošlo ke zbytečnému snížení životnosti spínacího relé.
Bylo by vhodné ho umístit do některé místnosti, která bude svojí teplotou kopírovat teplotu ostatních místností (referenční místnost).
Přímotopy naleznete zde:
https://www.puhy.cz/tristar-ka-5911-konvektor-20-m-1500-w-seda-cerna-783416.html
V našem eshopu naleznete řadu jiných přímotopů, doporučuji zadat do vyhledávání přímotop nebo teplovzdušný přímotop, případně konvektor. Pokud se chcete dozvědět více o elektrickém topení, podívejte se třeba na wiki.
Děkuji Vám za Váš dotaz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *