Stolní lupy s osvětlením

Stolní lupy s osvětlením

Jsou velmi dobrými pomocníky, kteří se uplatní téměř v každé domácnosti. Dále jsou hojně využívány ve výrobních provozech, službách a v neposlední řadě v laboratořích. Stolní lupy mohou mít různé osvětlení. Ty nejlevnější mají osvětlení pomocí klasických vláknových žárovek. Jejich velkou výhodou je cena, nevýhodou je vysoký ohřev. Je tedy vhodné je používat pouze pro krátkodobou práci. Dalším typem jsou stolní lupy osvětlené pomocí zářivky a stolní lupy s vestavěným LED osvětlením, které naopak umožňují dlouhodobou práci díky malému ohřevu zářivky.

Při výběru vhodné stolní lupy s osvětlením je třeba zohlednit několik kritérií:

1. Potřebné zvětšení lupy (v naší nabídce 3-8 dioptrií)

2. Tvar a velikost čočky (průměr čočky 50-127 mm)

3. Zdroj osvětlení lupy (zářivka nebo žárovka)

4. Lupy na přiložení, se stojanem, se svorkou pro upevnění na pracovní plochu

Stolní lupa s podstavcem, zářivka 22W, zvětšení 5x

Tato stolní lupa má stabilní podstavec, což umožňuje práci oběma rukama. Kombinace světla a lupy se zvětšením 5 dioptrií a průměrem čočky 127 mm je ideální pro přesnou práci na malých součástkách. Pohyblivé rameno je možné libovolně přiblížit či oddálit od zvětšovaného předmětu.

Další technické údaje:

Napájení: 220 V – 240 V AC / 50 Hz
Typ žárovky: T9 / 22 W
Teplota prostředí: -20°C až +40°C
Vlhkost: < 95 %
Rozměry čočky: prům. 13 cm
Rozměry hlavice: prům. 23 cm

Další stolní lupy s osvětlením najdete na zde v kategorii stolní a ruční lupy. Kde je možné si vybrat ruční lupy s osvětlením, které jsou napájeny pomocí baterií a umožňují zvětšení až 6x, dále stolní lupy s osvětlením a svorkou pro snadné upevnění k hraně stolu, stolní lupy se stojanem, podstavcem …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *