Solární panel

Solární panel (i pro nabíjení aku 12V) – 5Wp/13-22V (320mA)

Solární panely jsou v dnešní době důležitou součástí pro kempování nebo jiný pobyt v přírodě. Každý den používáme mnoho elektronických přístrojů od mobilního telefonu, přes notebook atd. Pokud ovšem na celodenním tripu dojde baterka v mobilním telefonu, který nám slouží i k navigaci, máme velký problém. Proto je dobré mít s sebou ještě jedno menší zařízení, které nám umožní znovu oživit mobilní telefon.

Solární nabíječky existují ve dvou základních typech. Jednak ty, které musíme připojit přímo k dobíjenému zařízení a dále ty, jež obsahují interní baterii. Solární panel může být polykrystalický nebo monokrystalický. Rychlost dobíjení závisí na velikosti solárního panelu. Kvalitní solární nabíječky mají efektivitu zpracování sluneční energie v rozmezí 15 – 20%. Například solární nabíječka pro mobilní telefony s kapacitou 1100mAh, se zcela nabije za 18-22 hodin.

Solární panel (i pro nabíjení aku 12V) – 5Wp/13-22V (320mA) je nyní za akční cenu, proto bychom Vám ho chtěli blíže představit:

Diky monokrystalu pracuje za každého počasí i stížených podmínek. Je tedy možné nabíjet za oknem, při oblačném a zataženém počasí… Pro zvýšení výkonu dobíjení je možné sestavit paralelně jednotlivé panely. Vyšší účinnost oproti klasickým solárním panelům zajišťuje moderní technologie dual junction. Snadno se s ním pracuje, je bezúdržbový. Má pevný hliníkový rám pro možné uchycení. 2m dlouhý kabel je na konci opatřen krokosvorkou. Má zabudovanou blokovací diodu, která chrání akumulátor před vybitím během noci. Jeho využití je zejména pro karavany, chaty, jachty, jurty … Optimalizovaný pro dobíjení 12V akumulátorů. V základním provedení ale neobsahuje ochranu akumulátoru (nebezpečí přebití), proto musí být použit externí ochranný obvod. Využití světelného výkonu 17 – 18 %. Je kompletně vodotěsný s rozměry  313 x 465 mm.

Příklady použití

  • Dobíjení běžných automobilových akumulátorů

  • Při použití běžné autonabíječky 12V – dobíjení akumulátorů v mobilních telefonech, videokamerách, Mp3 přehrávačích, PDA

  • Napájení vysílaček

  • Napájení 12V přístrojů určených pro kemping

Další solární nabíječky najdete na stránkách www.puhy.cz v sekci aku – baterie – zdroje – nabíječky. Například Solární nabíječka Bresser pro notebook, která je speciálně určená pro nabíjení notebooků. Součástí nabíječky je adaptér: Nokia (starý a nový), Sony-Ericsson, Samsung, Siemens, Motorola, iPod/iPhone, Sony PSP, LG Chocolate, miniUSB, USB.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *