Odpuzovače hmyzu a hlodavců

Odpuzovače hmyzu a hlodavců

Občas je potřeba chránit svůj majetek proti nežádoucím hlodavcům jako jsou myši, kuny, krysy nebo potkani. Je možné si zvolit z několika variant ochrany. Mohou to být různé pastičky nebo granule. Tyto možnosti drobné hlodavce usmrtí a  je nutná následná likvidace mrtvých těl hlodavců (vyhazování myší z pastiček…). Existují i velmi účinné ekologické metody jako jsou ultrazvukové a lidem neslyšitelné odpuzovače. Tyto elektronické odpuzovače – plašiče odhání škůdce pomocí ultrazvukových vln. Většina běžných škůdců má mnohem dokonalejší sluchové ústrojí, na rozdíl od člověka, takže slyší i zvuky, které jsou již pro člověka neslyšitelné, a to z důvodu nízké hlasitosti nebo vysoké frekvence (zvuk s kmitočtem nad 20 000 Hz). Tyto přístroje s vysokým výkonem neruší člověka ani běžná domácí či hospodářská zvířata. Nedají se tedy použít jako ochrana před toulavými psy nebo kočkami, ale v boji proti drobným hlodavcům jsou ultrazvukové odpuzovače-plašiče tou nejlepší a nejhumálnější metodou. Pro ochranu před krtky, hryzci, hraboši a jinými škůdci pohybujícími se pod zemí se používají odpuzovače-plašiče, které zpravidla pracují na kmitočtu 300-500 Hz, protože se zemí dobře šíří signály nízkých kmitočtů a vibrace. Tyto odpuzovače kromě zvuku v uvedeném kmitočtovém rozsahu produkují i vibrace. Je třeba vybrat správný typ podle velikosti pozemku odpuzovač s dosahem do 700 m2 nebo do 1250m2.

Odpuzovač-plašič Plus

je určen k odpuzování myší, potkanů, krys a dalších drobných hlodavců z rodinných domu, chalup, chat, sklepů a jiných uzavřených, popř. částečně otevřených prostor. Odpuzovač využívá vysoké citlivosti sluchu hlodavců  a vysílá pro tyto škůdce nepříjemné ultrazvukové signály s automatickou změnou kmitočtu, abys si hlodavci na ultrazvukový signál přístroje nezvykli.

Rozsah účinnosti odpuzovače je dle členitosti prostoru do  200m2.

Tento přístroj je i s úspěchem používán jako odpuzovač-plašič netopírů.

Elektronická část odpuzovač Plus je vyráběna technologií povrchové montáže, která výrazně prodlužuje životnost přístroje.

K dalším typům odpuzovačů-plašičů patří odpuzovač hmyzu, určený k odpuzování pavouků, molů, švábů, cvrčků, blech apod., který se jednoduše zastrčí do zásuvky. Pro odehnání komárů a much účinně působí odpuzovač komárů a much s dosahem do 25 m2. Proti dotěrným mravencům je možné použít odpuzovač mravenců, který se jednoduše zapíchne do země a pustí, s rozsahem až 700 m2. Odpuzovač psů a koček s pohybovým PIR čidlem zajistí ochranu trávníků před většími živočichy jako jsou psi a kočky. Mnoho dalších typů odpuzovačů-plašičů, sítí a elektrických plácaček naleznete na stránkách www.puhy.cz v sekci Technika pro dům byt a firmuOdpuzovače hmyzu a hlodavců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *