LED pásky – jak nainstalovat LED pásky a další odpovědi

V našem elektronickém obchodě nabízíme řadu typů LED pásků . Tento malý návod by Vám měl pomoci podrobněji se seznámit s využitím a instalací těchto efektních osvětlovacíh prvků. Ptáte se, jak se s LED pásky pracuje? Jak nainstalovat LED pásky? Led pásky jsou úsporným řešením dekorativního osvětlení. Z námi nabízeného množství typů LED pásků si určitě vyberete. Pro naše současné i budoucí zákazníky jsme vytvořili tento krátký manuál, který Vám pomůže s instalací a zapojením LED pásků. V případě, že zde odpověď nenaleznete nebo potřebujete ohledně LED pásků poradit, neváhejte využít kontaktní formulář zde .

Co je LED pásek?

LED pásek je obvykle samolepící ohebný pásek, na kterém jsou připájeny LED diody obvykle v SMD provedení. LED pásek je díky jeho konstrukci dobře ohebný a hodí se tak pro osvětlení míst, kde by jiné zdroje světla neuspěly už jen kvůli své velikosti. Nabízíme LED pásky o šířce 8 nebo 10mm a v různých barevných i typových provedeních. Od holých pásků určených pro instalaci do suchých prostor až po vodotěsné, které mohou být trvale ponořeny ve vodě. LED pásky můžete přehledně vybírat v našem elektronickém obchodě . Jak nainstalovat LED pásky se dozvíte v tomto článku.

led_pasek

Led pásek s naznačeným místem dělení

Jak LED pásek svítí?

U většiny námi nabízených LED pásků v elektronickém obchodě naleznete videa konkrétního pásku v provozu, aby bylo možné lépe si představit jak konkrétní LED pásek svítí.

Jak nainstalovat LED pásky jednoduše

Tento LED pásek za provozu – fotografováno při denním světle .

Jak stříhat LED pásek ?

Led pásky je možno stříhat obyčejnými nůžkami nebo skřípačkami. Vždy je ale nutné je stříhat na předem vyznačených místech. Obvykle je to možné po 5cm led pásku. Novější pásky s větší hustotou LED se stříhají i po 2,5cm. Místo pro stříhání je na pásku vždy vyznačeno.

Obyčejnými nůžkami ustřihnete LED pásek bez problémů

Stříhání LED pásku – stačí Vám obyčejné nůžky

Obrázek ukazuje jak jednoduché je ustřihnout LED pásek. Zvládnete to i běžnými nůžkami.

Ustřihnete mi i 5cm LED pásku?

Ano, nijak neomezujeme minimální odběr v našem elektronickém obchodě , bez problémů dodáme i pouhých 5cm (1 modul) led pásku.

Jak nalepím LED pásek ?

Pokud jste u nás zakoupili samolepící pásek, pak je vybaven kvalitní lepící páskou 3M, která dobře přilne k hladkému odmaštěnému povrchu. Jednoduše tedy oddělte krycí pásku a pásek nalepte na očištěný povrch. LED pásky dobře drží na nábytku, plastovém nebo keramickém podkladu. Na druhou stranu nelze počítat s dobrou přilnavostí na odlupující se povrchy jako je například stěna.

V případě, že máte pásek bez samolepící vrstvy, můžete ho přilepit např. pomocí silikonu nebo případně chemoprénem. Opět i zde platí, že by plochy měly být odmaštěny a zbaveny nečistot.

Jak přilepit led pásek - jak nainstalovat led pásek

Jednoduché nalepení LED pásku se samolepící vrstvou .

Jak připojím LED pásek ke zdroji ? Jak nainstalovat LED pásky?

Na každém modulu LED pásku jsou pájecí plošky, na které je možno připájet vodiče. Pokud zakoupíte celé balení (5m) led pásku, bude již konec opatřen zalitými vodiči. Pochopitelně všechny moduly na led pásku jsou propojeny, takže napájení stačí připojit jen k prvnímu a rozsvítí se celý pásek. Pokud si připojujete vodiče sami, vzniklý pájený spoj je vhodné zaizolovat. Můžete k tomu použít například smršťovací bužírku nebo silikon. Pro smrštění bužírky doporučujeme horkovzdušnou pistoli, ale můžete použít i zapalovač (opatrně) nebo fén (na nejvyšší teplotu). Na přání Vám samozřejmě zapojení napájecích vodičů pro LED pásek provedeme. Stačí uvést do poznámky k objednávce.

Instalace LED pásků

Pájecí plošky pro připojení napájení na LED pásek .

Kde koupím vhodný zdroj pro LED pásky ?

Pokud už víte jak nainstalovat LED pásky, budeme rádi, když materiál nakoupíte u nás. Aby led pásek svítil, bude potřeba připojit ho ke zdroji napětí. Většina dnes prodávaných LED pásků je určena pro stejnosměrné napájecí napětí 12V. V našem elektronickém obchodě máme široký výběr zdrojů pro LED pásky. Pro většinu typů jsou vhodné 12V zdroje (informace o nápájecím napětí je vždy uvedena v popisu LED pásku). Pro napájení LED pásků je nutné vždy použít zdroje stabilizované. Dodáváme jak zdroje kompletně zalité a vodotěsné, tak i běžné zásuvkové adaptéry. Pokud si nevíte rady s výpočtem dimenzování zdroje, neváhejte nás kontaktovat .

Dimenzování zdroje však můžete jednoduše vypočítat – u pásku je obvykle uváděna spotřeba 1m nebo 5m. Jednoduše vynásobte délku v metrech Vašeho pásku spotřebou 1m a vyjde Vám spotřeba celé pásky (v druhém případě ještě vydělte výsledek 5 – pokud je udávána spotřeba 5m).

Odkazy do elektronického obchodu – zdroje pro LED pásky a LED pásky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *