GSM spínač – nová odlehčená verze a srovnání jednotlivých verzí

GSM spínač – v podzimním období velmi oblíbené zboží, které slouží například ke vzdálenému zapínání a vypínání topení na chalupě. Na základě požadavků našich zákazníků byl upraven a zlevněn oblíbený GSM spínač. Největší poptávka je po prostém zapínání a vypínaní spotřebiče přes SMS nebo prozvonění. Proč tedy připlácet za externí vstupy a teploměr u plnohodnotného GSM spínače? Ten máme samozřejmě pro náročnější zákazníky skladem také. Nyní je ale k dispozici i odlehčená a levnější verze, která nemá externí vstup ani výstup a dále není osazen teploměr.

Plnohodnotný GSM spínač naleznete zde – má externí vstup a výstup pro připojení senzoru, případně sirénky a dále má teploměr a funkci termostatu.

Odlehčenou verzi potom zde – nemá externí vstup a výstup, nemá funkci termostatu ani teploměr.

GSM spínač - odlehčená verze

Obě verze mají novou funkci – hlášení výpadku napájení a uchování informací o čase výpadku v paměti. Dále jsou zařízení oproti starším verzím vylepšena o výkonnější spínací prvek a jsou vybavena spínaným zdrojem, takže jsou lehčí a při případném pádu tolik netrpí.

A k čemu že se toto zařízení nejvíce používá? Vede vzdálené ovládání čehokoliv – topení nebo osvětlení na chalupě. Dále je také často používán ke vzdálenému restartu serverů nebo jiných prvků počítačových sítí. Pro průmyslové aplikace je používán GSM spínač na DIN lištu do rozvaděče.

Samostatnou kapitolou je holá deska GSM spínače určená k vestavění do jiného zařízení nebo samostatné krabičky. V této verzi je na desce navíc osazeno teplotní a vlhkostní (!) čidlo a dvě bistabilní relé (ať jsou sepnutá nebo rozepnutá, nespotřebovávají žádnou energii) – deska má tedy minimální odběr a hodí se i pro aplikace v automobilu (např. vzdálené zapínání nezávislého topení). S ohledem na funkce je cena velmi příznivá.

GSM spínač - deska pro vestavění

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *