Adventní kalendáře: Od čokolády po technické zázraky

Adventní kalendáře mají v české tradici své pevné místo. První doložený adventní kalendář pochází z roku 1851. Většině z nás se při jejich zmínce vybaví malé okénka s čokoládovými překvapeními, která nás každý den až do Štědrého dne provází sladkým odpočítáváním. V posledních letech však začíná být mnohem populárnější nový přístup k adventnímu odpočítávání. Vzdělávací adventní kalendáře. Slepé konzumování kalorií z čokolády nevalné kvality, které se skrývá za okénky s kýčovitými výjevy už nikoho nebaví. Nyní přichází technické adventní kalendáře.

hazet santa tools adventni kalendar
Adventní kalendář se značkovým nářadím Hazet – nabízíme zde.

Moderní technické adventní kalendáře přinášejí každý den novou výzvu a možnost naučit se něco nového. Od stavění miniatur elektronických obvodů, přes sestavování modelů vozidel až po konstrukci funkčních robotů – tyto kalendáře proměňují každodenní očekávání v edukativní a zábavnou hru.

Jedinečnost těchto kalendářů spočívá v tom, že neslouží jen jako odpočítávání do Vánoc, ale přinášejí dětem a dospělým příležitost každý den něco vytvářet, experimentovat a rozšiřovat své technické dovednosti. A co je nejlepší? Na konci adventu nezůstane jen vzpomínka na sladkou chuť čokolády a kila navíc, ale hmatatelný výtvor, který je výsledkem trpělivosti a učení.

V České republice tento trend zatím není tak známý, ale s rostoucím zájmem o STEM (vědu, technologie, inženýrství a matematiku) a DIY (udělej si sám) projekty se technické adventní kalendáře stávají stále populárnějšími. Toto je ideální příležitost pro rodiče a vychovatele, kteří chtějí spojit vánoční kouzlo s praktickým vzděláváním a rodinnou zábavou.

V nabídce našeho elektronického obchodu naleznete kategorii s adventní kalendáře. Čokoládové verze u nás ale nehledejte. A jaké kalendáře jsou letos nejpopulárnější?

Oživte sváteční oblohu vlastnoručně sestavenou RC helikoptérou!

Helikoptéra - adventní kalendář
Helikoptéra – během 24 dní sestavíte funkční helikoptéru na dálkové ovládání – tento kalendář nabízíme zde.

Tento adventní čas přináší novou vzrušující výzvu pro malé konstruktéry a nadšence do RC modelů – sestavte si svou vlastní dálkově ovládanou helikoptéru během 24 dní! Tento jedinečný adventní kalendář je perfektní pro děti od 10 let, které si rády hrají a současně se učí. (RC – radio controlled – označuje modely na dálkové ovládání).

Výzva, která obohatí každý vánoční den:

  • Téma adventního kalendáře: RC helikoptéra
  • Věkové kategorie: od 10 let
  • Kategorie produktu: Adventní kalendář

Obsah dodávky zahrnuje:

  • 1x stavebnici RC helikoptéry
  • 1x 3 kanálový vysílač pro dálkové ovládání
  • 1x sada vyměnitelných krytek a rotorových listů
  • 1x USB nabíječka pro snadné dobíjení
  • 1x šroubovák pro sestavení

Výhody:

  • Poháněno bateriemi typu „AA“
  • Nabíjení pomocí USB nabíječky pro snadnou obsluhu
  • LED osvětlení pro zvýšenou viditelnost

Každý den až do Štědrého dne přináší tento kalendář nový dílek k sestavení, a tak postupně vzniká plně funkční RC helikoptéra. Barevné díly znamenají, že není potřeba malování ani lepení, což umožňuje dětem soustředit se plně na sestavování a techniku.

Kde nakoupit?

Tento adventní kalendář koupíte zde.

Coca-Cola Truck se mění v 3D puzzle – Vánoční kouzlo v každém dílku

coca cola santa claus truck adventni kalendar
Sestavte si Santův truck za 24 dní – koupíte zde.

Vánoce jsou časem radosti, světel a samozřejmě, ikonických Coca-Cola Trucků. Tento rok přináší Coca-Cola jedinečný adventní kalendář, který oslavuje tuto klasiku – 3D puzzle Coca-Cola Truck ve vánoční edici. Tento kalendář je perfektním dárkem pro malé i velké, kteří milují Vánoce a všechny radosti, které s sebou přinášejí.

Zábavné sestavování pro celou rodinu:

  • Téma adventního kalendáře: Stavebnice
  • Věkové kategorie: od 12 let
  • Kategorie produktu: Adventní kalendář

Obsah dodávky zahrnuje:

  • 3D puzzle Coca-Cola Christmas Truck
  • Diorama ve vánočním prostředí pro dokonalou vánoční atmosféru

Každý den až do Štědrého dne si mohou fanoušci Coca-Coly otevřít okénko svého adventního kalendáře a přidat další dílek k sestavení ikonického Coca-Cola Trucku. Výsledkem je nejen krásný 3D model, ale také vánoční diorama, které přinese do vašeho domova tu pravou sváteční atmosféru.

Coca-Cola Truck 3D puzzle je výzvou, která spojuje rodinu a přátelé při společném sestavování. Výsledný model je nejen hrdým vánočním ozdobením, ale také dokonalým připomenutím nezapomenutelných chvil strávených společně.

Kde koupit?

Tento adventní kalendář k sestavení naleznete zde.

Objevte techniku hravě s adventním kalendářem Hydraulický bagr od Revell Engineers

bagr k sestaveni adventni kalendar
Funkční bagřík sestavený během adventu – sen každého kluka – koupíte zde.

Přichází čas adventu, a s ním i doba, kdy se mohou děti i dospělí těšit na každodenní překvapení z adventního kalendáře. Společnost Revell Engineers přichází na trh s adventním kalendářem, který je něčím víc než jen sladkostmi – je to interaktivní zážitek plný učení a zábavy pro mladé inženýry ve věku 8-12 let.

S 130 díly k sestavení během adventu si děti mohou každý den spojit malou sestavu, která se nakonec promění ve plně funkční hydraulický bagr. Tento kalendář je nejen o sestavování, ale také o poznání, jak lze hydrauliku využít k pohánění stroje. Přilijte vodu do hadiček a sledujte, jak se rameno a lopata bagru pohybují ve třech směrech, a to vše díky mechanickému řetězovému pohonu a výkyvné nástavbě.

Tento kalendář přináší skutečnou praktickou zkušenost s technologií:

  • Téma adventního kalendáře: Technologie
  • Provedení: Hydraulický bagr
  • Věkové kategorie: od 8 let
  • Kategorie produktu: Adventní kalendář

Obsah dodávky zahrnuje:

  • Stavebnici modelu z plastu pro zastrčení a šrouby
  • Nálepky, šroubovák a boční štípací kleště
  • Hadičky pro hydraulický systém

Každý kus kalendáře je navržen tak, aby poskytoval nejen zábavu, ale i vzdělávací hodnotu. S návodem krok za krokem se chlapci a dívky naučí, jak funguje hydraulika, a zároveň si sestavením vlastního modelu bagru rozvíjí manuální dovednosti.

Hydraulický bagr od Revell Engineers je výjimečným dárkem pro malé budoucí inženýry, který jim umožní zažít kouzlo techniky a mechaniky. Produkt je nyní dostupný u vybraných prodejců a online.

Kde koupit?

Hydraulický bagr v podobě adventního kalendáře k sestavení naleznete zde.

Unikátní Adventní Kalendář od METABO – Vánoční radost pro každého kutila!

metabo-adventni kalendat
Sada s překvapením pro kutily na každý den adventu od Metabo – koupíte zde.

A na závěr zde máme specialitu, která potěší všechny kutily bez ohledu na věk.

Sváteční sezóna přináší mnoho důvodů k oslavám, a společnost METABO přidává ještě jeden – speciálně navržený adventní kalendář pro všechny nadšence do nářadí a kutily. Tento jedinečný kalendář je více než jen vánoční dekorace; je to pokladnice 31 vysoce kvalitních, praktických nástrojů, které uspokojí každou potřebu v domácnosti i dílně.

Každý den až do Vánoc bude jako malé Vánoce, když otevřete další okénko kalendáře a objevíte jeden z 31 nástrojů, pečlivě umístěných v praktickém plastovém boxu. Od šroubováků a bitů po nástrčné klíče a ráčny – tento adventní kalendář zahrnuje vše potřebné pro každodenní úkoly i ty nejnáročnější projekty.

Obsah dodávky je takto rozmanitý:

  • Bity s délkou 25 mm (13 ks) a 75 mm (9 ks) včetně typů PH, PZ, SL, H a T
  • Nástrčné klíče o průměrech 6, 7, 8, 10, 13 mm
  • Praktické prodloužení a ráčna pro složitější úkoly
  • Držák bitů 60 mm a T-rukojeť pro pohodlnou práci

Výrobky METABO jsou známé svou vysokou kvalitou a odolností, a tento adventní kalendář není výjimkou. Je to ideální dárek pro každého kutila nebo DIY nadšence, který ocení hodnotu dobrého nářadí.

Nečekejte na Vánoce, aby jste si otevřeli dárek! S adventním kalendářem od METABO můžete zažít radost z rozbalení malého dárku každý den až do Vánoc.

Kde koupit?

Adventní kalendář Metabo nabízíme zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *