Kód: c_2143024
Vývoj espresní technologie, který ovládá stroje Graef sedmiček s spratovými sprpesikami, je v roce 1901. Jemně mletá kávová moučka s hmotností 6 až 7 gramů je pod vysokým Hohem (cca 9 barů) extrahována ze stroje za cca 25 až 30 sekund. Voda má teplotu 90 až 96 °C. U sáčkových espresních strojů je moučka z kávy ručně naplněna do vyjímatelné síto a lisována, což je postup označovaný jako „Tampen“.
Způsob přípravy kávy se mění podle kultury, národní praxe nebo osobního vkusu. Za tímto účelem se pemza rozdrtí v různých tyrečních stupni v závislosti na druhu přípravy. Pro většinu metod přípravy se používá voda pod bodem varu. Je-li teplota vody příliš nízká, jemně budí kávu a kyselí, je voda příliš horká, hořké látky se z mleté kávy více rozpustí a ovlivňují chuť.
Tento text byl přeložen strojově.
Parametry
Barva: hliník
Rozměr, hloubka: 270 mm
Vnější výška: 325 mm
Vnější šířka: 335 mm
Parní tryska (ano / ne): Ano
Objem nádrže na vodu: 2.5 l
Výkon (max.): 1470 W
Kategorie produktu: pákový kávovar
Obsah dodávky
Pákový kávovar
Výhody
Hliníkové pouzdro
tlačítka pro single/Double Espresso a manuální vztah
jednookrunového tepelného blokového topného systému s nerezové ohřevem pro krátké doby vytápění a optimální teplotu páry a vody individuální nastavení Barista pomocí 5-stupňového programovacího panelu (nastavení teploty kávy/PID ovládání, množství šálků pro 1 a 2
šálky, odolnost 12
proti světlu, nastavení stupně tvrdosti podle dekalení profesionální parní/360/25/50° nastavení horského vodního kamene a 58° horského vodního kamene
Funkce předběžného spařování pro nejlepší aroma v šálku
vyjímatelná 2,5 l nádržka na vodu s akustickou indikací stavu hladiny vody
vyjímatelná odkapávací miska pro snadné čištění
EAN: 4001627015886